Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

00084-Αντιπολίτευση και φορείς στον ΟΑΣΑ - Έρχονται οι «έξυπνες στάσεις»Συνεχίζεται η πρωτοβουλία του επικεφαλής της μειοψηφίας Νίκου Τσαμπαρλή για την βελτίωση των συγκοινωνιακών υπηρεσιών στον Άλιμο. Μετά την πρωτοβουλία για την συνάντηση όλων των φορέων για το θέμα αυτό, πρωτοβουλία που αφύπνισε και την Δημοτική Αρχή, ακολούθησε, την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, παράσταση στον ΟΑΣΑ.
 
             
 

     Στην συνάντηση αυτή εκτός του Νίκου Τσαμπαρλή ήταν και εκπρόσωποι των φορέων των περιοχών πέριξ της Λεωφόρου Αλίμου. Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Λόφος Πανί»  κ. Κλαίρη Μπακαλίδου, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κυθηρίων «Η Μυρτιδιώτισσα» κ. Άντα Καρύδη και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του  Πολιτιστικού Συλλόγου «Θουκυδίδης ο Αλιμούσιος» κ. Νίκος Γερακάρης.

     Της συνάντησης είχε προηγηθεί επιστολή του Νίκου Τσαμπαρλή προς τον Δήμαρχο και τον ΟΑΣΑ με τις απόψεις του συνδυασμού του, όπως διαμορφώθηκαν μετά την διαβούλευση των φορέων.

     Συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα και τους δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα επανεξεταστούν τα θέματα που αφορούν τον Άλιμο.Εκτός των άλλων, κοινή διαπίστωση ήταν ότι η γραμμή 101 θέλει επαναχάραξη καθώς η κυκλική δρομολόγηση δεν εξυπηρετεί.

      Πρόταση του Νίκου Τσαμπαρλή ήταν η λειτουργία λεωφορειακής γραμμής που θα συνδέει την Μαρίνα Αλίμου με τον σταθμό του  Μετρό «Άλιμος» μέσω των Λ. Ποσειδώνος, Λ. Αλίμου, Λ. Κυθηρίων, πρόταση που θα εξεταστεί από τον ΟΑΣΑ.

     Από την συζήτηση όμως προέκυψαν και άλλα νέα. Ο τερματισμός εκ περιτροπής των συρμών της γραμμής 2 του μετρό στον Αγ. Δημήτριο είναι προσωρινός και θα τεθεί σε κανονική λειτουργία τους επόμενους μήνες αφού οφείλεται σε ελλείψεις προσωπικού.


Αντιπολίτευση και φορείς στον ΟΑΣΑ

 


Έρχονται οι «έξυπνες στάσεις»

      Σημαντικό επίσης είναι ότι ξεκινά η εγκατάσταση ενός δικτύου χιλίων (1000) «έξυπνων» στάσεων σε όλη την περιοχή εξυπηρέτησης του ΟΑΣΑ. Οι επιβάτες θα πληροφορούνται τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις, καθώς και από το κινητό τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους. Προβλέπεται, επίσης, η δημιουργία κέντρου ελέγχου από όπου θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργική κατάσταση του συστήματος συγκοινωνιών και θα γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Η υλοποίηση του έργου θα αναβαθμίσει σημαντικά τις αστικές μετακινήσεις, παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες του λεκανοπεδίου. Ταυτόχρονα θα συμβάλει στην αύξηση της επιβατικής κίνησης, την αύξηση των εσόδων, καθώς και τη βελτίωση της διαχείρισης των οχημάτων και του συγκοινωνιακού έργου γενικότερα.

    Στον Άλιμο θα εγκατασταθούν τουλάχιστον τέσσερις τουλάχιστον «έξυπνες» στάσεις, δύο στην 3η στάση Καλαμακίου (και τα δύο ρεύματα) και δύο στην Βουλιαγμένης στην στάση ‘στροφή Ηλιούπολης’ και  στην στάση του Μετρό.


Έρχονται οι «έξυπνες στάσεις»


 

 

Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων