Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

Μετά από πρόταση του Ν. Τσαμπαρλή τα φωτιστικά τεχνολογίας LED θα εγκατασταθούν σε δρόμους του ΑλίμουΕίναι σημαντικό για την πόλη μας το Δημοτικό Συμβούλιο να λειτουργεί εποικοδομητικά και ανεπηρέαστα από την προεκλογική περίοδο. Αντί οι παρατάξεις να περιορίζονται σε προεκλογικές εξαγγελίες πρέπει να καταθέτουν υλοποιήσιμες προτάσεις που καλυτερεύουν τη ζωή και την καθημερινότητα μας.

 

 

 


Μετά από πρόταση του Ν. Τσαμπαρλή τα φωτιστικά τεχνολογίας LED θα εγκατασταθούν σε δρόμους του Αλίμου

 Με μία τέτοια πρόταση του επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την εγκατάσταση φωτιστικών τεχνολογίας LED σε δρόμους γύρο από τον σταθμά του Μετρό. Η ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρει:

«Είναι πίστη μας ότι η εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα της πόλης μας θα αναβαθμίσει τον Άλιμο και θα μειώσει σημαντικά την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών. Το πιστεύουμε, το επιδιώκουμε και αγωνιζόμαστε για να το πετύχουμε.
Με πρόταση του συνδυασμού μας ο Άλιμος μπαίνει στην εποχή του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά τεχνολογίας LED.
Στο Δημοτικό συμβούλιο της 12ης Φεβρουαρίου συζητήθηκε η έγκριση της μελέτης του έργου «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΡΟ ΑΛΙΜΟΥ». Στο πλαίσιο της συζήτησης εισηγηθήκαμε  να ενσωματωθεί στην μελέτη η προμήθεια και τοποθέτηση νέων φωτιστικών LED καθώς και νέων πινακίδων οροσήμανσης, προτάσεις που έγιναν ομόφωνα αποδεκτές από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί στο Δήμο μας η τεχνολογία αυτή και θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τα πλεονεκτήματα της που μεταξύ άλλων είναι:     
  • Απόδοση: Τα LED παράγουν περισσότερο φως ανά watt συγκριτικά με τους χρησιμοποιούμενους σήμερα λαμπτήρες.
  • Χρόνος ζωής: Τα LED έχουν μεγάλους χρόνους ζωής. Οι ώρες λειτουργίας τους κυμαίνονται από 35.000 έως 50.000 ώρες, αριθμός τεράστιος συγκριτικά με αυτόν των λαμπτήρων πυράκτωσης που κυμαίνεται από 1.000 έως 2.000 ώρες και των λαμπτήρων φθορισμού που κυμαίνεται από 10.000 έως 15.000 ώρες.
  • Τοξικότητα: Τα LED δεν περιέχουν υδράργυρο όπως οι λάμπες φθορισμού.
Συνεχίζουμε να λειτουργούμε εποικοδομητικά μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Προχωρούμε σταθερά με γνώμονα το συμφέρον του Δημότη. Προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας
Ο Άλιμος είναι η κοινή μας ταυτότητα που μας ενώνει.»

 

Μικροπολιτική αντιμετώπιση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου;
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στην σύνταξη της απόφασης αποφεύγεται να αναφερθεί ότι η τόσο σημαντική πρόταση προήλθε από την αντιπολίτευση και αόριστα αναφέρεται ότι το Δ.Σ. αποδέχτηκε πρόταση. Παράλειψη ή μικροπολιτική;
Σχετικό δημοσίευμα στο alimosoloimazi.gr

 

 

Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων