Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

Ελληνικό Α.Ε.Ιδρύθηκε ο φορέας για το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου. Συμμετέχει και ο Δήμαρχος Αλίμου.
Η Ελληνικό ΑΕ θα έχει την ιδιοκτησία, διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση του ακινήτου, των κτιρίων και εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου και γειτονικών ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο.
Με στόχο τον Σεπτέµβριο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσης του σχεδίου για το Ελληνικό που επεξεργάζεται ο τεχνικός σύµβουλος της κυβέρνησης Χοσέ Ασεµπίγιο, ώστε να βγει σε διεθνή πρόσκληση προς τους επενδυτές, άρχισε τις εργασίες της η νεοσύστατη εταιρεία Ελληνικό Α.Ε. υπό τον Σπύρο Πολλάλη.

 

Ο Σπύρος Πολλάλης, καθηγητής Πολεοδομικού Σχεδιασμού στο Χάρβαρντ, ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικό ΑΕ, με απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνου, και Επικρατείας, Χ. Παμπούκη.

Ο καθηγητής Πολλάλης ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου το 1996, μετέχοντας σε σχετική μελέτη του Χάρβαρντ. Είναι ο κύριος ερευνητής του έργου «Gulf Encyclopedia for Sustainable Urbanism» που χρηματοδοτείται από το Qatar Foundation.
Με απόφαση των ιδίων Υπουργών ορίστηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικό ΑΕ που είναι τα εξής:
1. Μιχάλης Αναστασόπουλος του Δημητρίου
2. Ιωάννης Σγουρός του Παναγιώτη
3. Αθανάσιος Ορφανός του Ιωάννη
4. Σταύρος Μπονίκος του Νικολάου
5. Λουδοβίκος Βασενχόφεν του Κωνσταντίνου-Ουμβέρτου
6. Θεόδωρος Αζάς του Ηλία-Ορέστη
7. Γεώργιος Κουντούρης του Ευαγγέλου
8. Μάρθα Χουσιανάκου του Κλεάρχου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22 Ιουνίου ο αρχηγός της μειοψηφίας κ Ν. Τσαμπαρλής άσκησε σκληρή κριτική στον Δήμαρχο κ. Α. Ορφανό για την συμμετοχή του στο Δ.Σ. της εταιρίας. Μεταξύ άλλων είπε ο κ.Ν. Τσαμπαρλής:

«… Ένας Δήμαρχος δεν μπορεί να κατέχει κυβερνητικές θέσεις. Μπορεί κύριε Δήμαρχε να θέλετε να καλύψετε την συμμετοχής σας σαν εκπροσώπηση της ΤΕΔΚΝΑ όμως στον ιδρυτικό νόμο της εταιρίας και συγκεκριμένα στον Ν. 3943 άρθρο 42 παρ7 αναφέρεται « Το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας απαρτίζεται από εννέα μέλη, που ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Επικρατείας.». Καμία εκπροσώπηση φορέα. Κυβερνητικοί διορισμοί είναι! Πώς μπορείτε να συμμετέχετε σε μία εταιρεία με τους σκοπούς της οποίας διαφωνούμε ριζικά! Είναι δε η δεύτερη κυβερνητική θέση που κατέχετε, είστε είδη και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ!»

Κρητική άσκησε και για την επιλογή του κ. Πολλάλη όχι για τα προσόντα του αλλά για την στενή και πρόσφατη οικονομική σχέση του με το Κατάρ.

 Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων