Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος - Η Ζωοδόχος ΠηγήΜε Ψήφισμα του ο  "Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος" επισημαίνει την αδιαφορία του Δημάρχου και ανοίγει την συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής.

 

 
 
 
 

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ< Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ >


Προς : κ.Δήμαρχο Αλίμου
κκ. Δημοτικούς Συμβούλους

Αριθ. Πρωτ. 92 Μάης 2011


ΨΗΦΙΣΜΑ

Κύριοι,
Την 8 ΜαΪου 2011, ο Σύλλογός μας συνήλθε στην ετήσια απολογιστική Συνέλευσή του με απουσία για δεύτερη συνεχή χρονιά του κ. Δημάρχου, με την παρουσία όμως μεγάλου αριθμού Δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και ενός της μείζονος αντιπολίτευσης.
Καταγράφεται έτσι για δεύτερη φορά το προσωπικό ενδιαφέρον του κ. Δημάρχου για την περιοχή μας και έτσι μπορεί κανείς να αιτιολογήσει την τριτοκοσμικού χαρακτήρα εικόνα που μας έχει εξασφαλίσει και για τα επόμενα χρόνια, αφού δυστυχώς τίποτα δεν προγραμματίζεται και πολύ περισσότερο δεν υλοποιείται στην περιοχή μας παρά τις συνεχής συζητήσεις, τα πολλά κατά καιρούς έγγραφά μας και την παραδοχή του δικαίου των αιτημάτων μας.
O Σύλλογός μας, σύμφωνα μ΄αυτά τα δεδομένα θα συνεχίσει να απευθύνεται βεβαίως προς τον κ Δήμαρχο αλλά εφ΄όσον δεν τον πείθει (προφανώς έτσι θα συμβαίνει μέχρι σήμερα γι΄αυτό και δεν υλοποιεί πράγματα ) θα απευθύνεται σε όλους τους κκ. Αρχηγούς των παρατάξεων και βεβαίως σε έναν-έναν ξεχωριστά, τους κκ. Δημοτικούς Συμβούλους, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωσή τους. Καταφεύγουμε, λοιπόν στην παραπάνω διαδικασία, διότι μέχρι σήμερα πιστεύαμε, ότι προτείνοντας λύσεις, καταθέτοντας προτάσεις με διάφορα υπομνήματά μας, κάποιοι θα τα έβλεπαν και θα γινόταν μια συζήτηση μαζί μας για την υιοθέτησή τους η την απόρριψή τους.

Σήμερα όμως απαιτούμε λύσεις, που θα πρέπει να συμφωνηθούν, μετά από διάλογο με τον Σύλλογό μας για μια σειρά θεμάτων, που εκκρεμούν, από χρόνια καθ΄όσον δεν μπορούμε πλέον να γινόμαστε αντικείμενα μιας γενικευμένης απραξίας το αποτέλεσμα της οποίας είναι η σταθερή υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μελέτες σε εξέλιξη (κυκλοφοριακή, Γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός ) και εμείς οι χρήστες να μην γνωρίζουμε τι μας περιμένει η τι ετοιμάζεται χωρίς εμάς.
· Στην ανάρτηση της κυκλοφοριακής μελέτης υπήρχαν κάποια στοιχεία (ροής οχημάτων, μονοδρομήσεις, ατυχείς πεζόδρομοι κλπ ) αλλά ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ εντελώς από το σχέδιο ακόμη και ο προσδιορισμός της θέσης του σταθμού του metro πολύ δε περισσότερο τι προβλέπεται για τους γύρο δρόμους δηλ. ρυθμίσεις για σταθμεύσεις, κλπ. τι θα γίνει με τον περιβάλλοντα τον σταθμό χώρο. ?? Για την παραπάνω περιοχή η λειτουργία του metro θα επιφέρει αποφασιστική και δυσμενή αλλαγή στην ζωή των κατοίκων ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα αναδειχθούν.
· Για τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, γνωρίζουμε ότι υπάρχει μελέτη σε εξέλιξη, όμως δεν γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσεται για το μέλλον, καθώς αγνοούμε τις βασικές κατευθύνσεις της μελέτης πχ. Θα συνεχισθεί η σημερινή κατάσταση εγκατάστασης νέων και της συνέχισης της λειτουργίας οχλουσών δραστηριοτήτων (φαναρτζίδικα, βαφεία, καυσόξυλα , κάρβουνα, είδη ψησταριάς κλπ ), θα παραμείνει η παράγκα που δεσπόζει στην πρασιά της Λ. Βουλιαγμένης και Η.Μάτση, θα επιτραπεί να κατασκευασθεί πολυκατάστημα στην Μ. Αλεξάνδρου, θα επιτρέψετε να συνεχισθεί η εκπομπή αερίων και οσμών αγνώστου συνθέσεως και κατά συνέπεια το πόσο επιβλαβών επιβαρύνσεων στην υγεία μας επιφέρουν οι δραστηριότητες του συγκροτήματος ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΥ,??
Τι προβλέπεται να γίνει με τους χώρους των εργοστασίων που έκλεισαν, θα παραμείνει η περιοχή ως βιομηχανική ζώνη δηλ. όπως είναι σήμερα ? Τι επί τέλους θα γίνει με το κτήμα Τράχωνες ? τι κατευθύνσεις έχετε δώσει στον μελετητή?


Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Σύμβουλοι,

Πρέπει επί τέλους να καταλάβετε, ενστερνιστείτε και αρθείτε στο ύψος των υπεύθυνων αρμοδιοτήτων σας καθ΄όσον ψηφιστήκατε από τον λαό του Αλίμου για να σχεδιάσετε αποφασίσετε και πραγματώσετε, μεταξύ των άλλων, μελέτες, δράσεις και έργα που θα φέρουν βελτιώσεις στο περιβάλλον και στην ποιότητα της ζωής εμάς των κατοίκων και επερχόμενων γενεών.
Φτάνει πια η σπατάλη των τετραετιών της απραξίας, για το Άνω Καλαμάκι.
ΑΛΙΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ.

Τα αιτήματά μας όπως καταγράφηκαν στην Γενική Συνέλευση, είναι τα παρακάτω, με την παράκληση από όλους που παρευρέθησαν, οι θέσεις σας επ΄αυτών να μας γνωστοποιηθούν γραπτά:
 • Αρχιτεκτονική και Γεωτεχνική μελέτη για την προς απαλλοτρίωση έκταση. Στον περιβάλλοντα χώρο του metro.
 • Αρχιτεκτονική και Γεωτεχνική μελέτη του μετώπου του Δήμου μας προς την Λ.Βουλιαγμένης.
 • Προμήθεια του Συλλόγου μας με το cd της μέχρι τώρα κυκλοφοριακής μελέτης (β΄φάση ?) που ως χρήστες απαιτούμε.
 • Ενημέρωση του Συλλόγου μας για το πλαίσιο κατευθύνσεων της μελέτης, για το ΓΠΣ, που αφορά την περιοχή μας, που ως χρήστες απαιτούμε.
 • Επί τέλους θα υπάρξει υλοποίηση της μελέτης που υπάρχει στον Δήμο για την διάσωση και αναστήλωση του ΝαΪσκου των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο κτήμα Τράχωνες?
 • Τι θα κάνετε με τους συγκατοίκους μας της οδού Μαραθωνομάχων?
 • Επί τέλους θα υλοποιήσετε τις παρεμβάσεις που μας υποσχεθήκατε στον χώρο της παιδικής χαράς.(επισήμανση ως πεζοδρόμου του μετώπου της παιδικής χαράς στην Η.Μάτση, άπλετος φωτισμός στην παιδική χαρά για την απομάκρυνση περίεργων κατά τις νυχτερινές ώρες.
 • Επι τέλους επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων στα σύνορα του Δήμου μας με τον της Αργυρούπολης (διπλή κατεύθυνση της Μ.Αλεξάνδρου, μονοδρόμηση, τμήματος του βοηθητικού της Λ.Βουλιαγμένης, παρέμβαση στο τμήμα Ε.Αντίστασης, μπροστά στην έκθεση της skoda,κλπ.)
 • Στο ρέμα Τραχώνων απαιτείται έλεγχος των παροχετεύσεων, καθαρισμός του και προστασία πρανών.
 • Συντήρηση του πρόσφατα παραληφθέντος έργου Ηρ.Μάτση-Ελ.Βενιζέλου-Πλατ.Παναγούλη, καθώς έχει παραδοθεί στην φθορά του χρόνου και την ατελή γεωτεχνική πληρότητα του έργου.
 • Σταδιακός εκσυγχρονισμός του φωτισμού σε όλη την περιοχή των Τραχώνων.
 • Πινακίδες των οδών.(επισκευή, συντήρηση και αντικατάστασή τους.
 • Ο Αλιμος πνίγεται στα Σκουπίδια θα κάνετε κάτι?


Ελπίζοντας ότι θα σας απασχολήσει το ψήφισμά μας αυτό και θα μας γνωρίσετε τις θέσεις σας γραπτά

Για Το ΔΣ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

Π ΠΛΕΣΣΑΣ Ν.ΜΕΓΑΡΗ
Τηλ.6945544779 Τηλ.6976929531

 Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων