Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

Μουσικό Σχολείο Αλίμου - Χριστός γεννιέται, χαρά στον κόσμο…Μία εξαιρετική γιορτή είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου πλήθος κόσμου. Το Μουσικό Σχολείο, άλλη μια φορά, υπενθύμισε ότι είναι ένα πολιτιστικό σμαράγδι για τον Άλιμο. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της σχολής Μαλλιάρα που ευγενώς παραχωρήθηκε για την γιορτή στο Μουσικό βρέθηκαν γονείς και μαθητές και απόλαυσαν μία βραδιά με βυζαντινούς ύμνους, κάλαντα και σκοπούς.
 

 

 


 

 Η Βυζαντινή Χορωδία της Γ΄ Λυκείου, το Σύνολο της Βυζαντινής Μουσικής με την συνοδεία της Παραδοσιακής Ορχήστρας καθήλωσαν τους θεατές.

Είχε προηγηθεί η Ευρωπαϊκή Χορωδία Αρχαρίων με γαλλικά κάλαντα και ένα ωραιότατο λαϊκό ισπανικό Χριστουγέννων.
Παρόντες στην βραδιά ο Περιφερειάρχης κ. Σγουρός, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου παιδείας κ. Κυριαζής, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ορφανός, ο πρώην Δήμαρχος Αλίμου κ Αργυρίου, ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Τσαμπαρλής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δόγκας, Μανωλαράκη, Παπανικολάου, Σρέτσκοβιτς, Τάγκαλος.
 

Ο Δ/ντής του σχολείου κ Κων. Πουής εκφωνεί τον πανηγυρικό

Ο Δ/ντής του σχολείου κ Κων. Πουής εκφωνεί τον πανηγυρικό


Το διαδημοτικό Μουσικό Σχολείο Αλίμου (Γυμνάσιο - Ενιαίο Λύκειο) ιδρύθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2000-01. Έχει την έδρα του στον Άλιμο και δέχεται υποψηφίους μαθητές από δήμους της Αθήνας και της Ανατολικής Αττικής.
Ιδρύθηκε το 2000 και είναι ένα από τα 36 μουσικά σχολεία της χώρας.
Το προσωπικό και οι μαθητές είναι επιλεγμένοι με γνώμονα τα ειδικά προσόντα τους στην μουσική και γενικότερα στις τέχνες.
Σκοπός του Μουσικού Σχολείου Αλίμου και όλων των μουσικών σχολείων, με βάση τον ιδρυτικό του νόμο είναι: "Η προετοιμασία και η κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση της μουσικής χωρίς να υστερούν σε γενική παιδεία, αν τελικά επιλέξουν άλλο τομέα επιστημονικής ή επαγγελματικής έκφρασης."

Μουσικό Σχολείο Αλίμου - Χριστός γεννιέται, χαρά στον κόσμο…


 

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει το σύνολο των μαθημάτων που διδάσκονται στα ημερήσια γυμνάσια της χώρας και, επιπλέον μαθήματα μουσικής και αισθητικής παιδείας. Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων,  διδάσκονται:
  • 2 Ξένες Γλώσσες σε επίπεδα: Αγγλική (υποχρεωτικά)  και Γαλλική ή Γερμανική (κατ΄ επιλογή)
  • Θεωρία και πράξη Ευρωπαϊκής Μουσικής
  • Θεωρία και Πράξη Ελληνικής Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής
  • Ατομικό μάθημα επιλογής μουσικού οργάνου Ευρωπαϊκής ή Παραδοσιακής μουσικής: Όργανα Συμφωνικής Ορχήστρας, (Έγχορδα, πνευστά, κρουστά), Όργανα παραδοσιακής μουσικής (ταμπουράς, ούτι, λαούτο, κ.α.) νυκτά όργανα  (μαντολίνο, κιθάρα )
  • Υποχρεωτικά Πιάνο και Ταμπουράς (Ελληνικό παραδοσιακό έγχορδο)
  • Μουσικά σύνολα: Ορχήστρα, χορωδίες, παραδοσιακό,  μπάντα πνευστών, jazz κ.α.
  • Μαθήματα Αισθητικής Παιδείας: Θέατρο, Ιστορία της Τέχνης
 

Μουσικό Σχολείο Αλίμου

 

Εκδηλώσεις: Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και του ετήσιου προγραμματισμού λειτουργίας του, το σχολείο διοργανώνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (Συναυλίες, Εκθέσεις Ζωγραφικής, Θεατρικές παραστάσεις κ.α. ), οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μαθησιακής διαδικασίας και έχουν ως στόχο να προβάλλουν τα συλλογικά αποτελέσματα της προσπάθειας μαθητών και εκπαιδευτών.

Μουσικό Σχολείο Αλίμου - Χριστός γεννιέται, χαρά στον κόσμο…

 

Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων