Ελληνικό Α.Ε.Ιδρύθηκε ο φορέας για το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου. Συμμετέχει και ο Δήμαρχος Αλίμου.
Η Ελληνικό ΑΕ θα έχει την ιδιοκτησία, διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση του ακινήτου, των κτιρίων και εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου και γειτονικών ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο.
Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος - Η Ζωοδόχος ΠηγήΜε Ψήφισμα του ο  "Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος" επισημαίνει την αδιαφορία του Δημάρχου και ανοίγει την συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής.
Κυκλοφοριακή Μελέτη
Κυκλοφοριακή Μελέτη Δήμου Αλίμου Στάδιο ΙΙ
Πολλά λεφτά για το τίποτα...
 

Ενδιαφέρον ρεπορτάζ του ΚΟΝΤΡΑ ΤV με συνέντευξη του κ. Νίκου Τσαμπαρλή

 
Δείτε το σχετικό Video:
Το Κτήμα ΤράχωνεςΣυγκεκριμένα σχέδια ανάδειξης και προστασίας του Κτήματος Μαρ. Γερουλάνου στον Άλιμο και του ρέματος Τραχώνων ζητά ο Κωστής Χατζηδάκης.
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 1Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Λ. Ιωνίας στον Άλιμο, ο επικεφαλής της παράταξης "ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" κ. Νίκος Τσαμπαρλής, με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού, κατήγγειλε την σημερινή διοίκηση του κ. Ορφανού για πολλά και σοβαρά.

Νέα / Ανακοινώσεις :
 Πέμπτη 17 Απριλίου Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
Νέα / Ανακοινώσεις :
Πέμπτη 17 Απριλίου Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

 

Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

Τί γνωρίζετε για τα ΑμεΑ"; Άρθρο της Μαίρης Ντεκώ - Βαλάση στη "Φωνή του Αλίμου

Τί γνωρίζετε για τα ΑμεΑ"; Άρθρο της Μαίρης Ντεκώ - Βαλάση στη "Φωνή του Αλίμου
Οι άνθρωποι με αναπηρία αποτελούν το 13% του πληθυσμού και συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία. Οποιοδήποτε παιδί  ή ενήλικας, που χρειάζεται ειδική πολύπλευρη στήριξη και μέριμνα για να βιώνει μια κανονική ζωή, εντάσσεται στα άτομα με αναπηρία.
 

 

 

 


 

Τους ανθρώπους αυτούς πρέπει να τους κοιτάζουμε στα μάτια σαν ισότιμα μέλη της κοινωνίας και όχι να τους περιφρονούμε. Έχουν την ανάγκη για κοινωνικοποίηση όπως όλοι μας. Οφείλουμε να τους ενισχύουμε, να τους στηρίζουμε και σε καμία περίπτωση να τους λυπόμαστε.

Η κοινωνία βλέπει πολλές φορές τα άτομα με αναπηρίες με ρατσιστική διάθεση ή στην καλύτερη περίπτωση με αδιαφορία. Όταν παρκάρουμε σε ράμπες αδιαφορούμε, όταν κλείνουμε την ειδική γράμμωση  στα πεζοδρόμια για τους τυφλούς αδιαφορούμε, όταν περιφρονούμε ή γελάμε με ένα ανάπηρο φερόμαστε ρατσιστικά.

Θα αναφέρω ένα μύθο που προέρχεται από την κινέζικη παράδοση. Μια ηλικιωμένη κυρία κουβαλούσε κάθε πρωί νερό για το σπίτι της από το κοντινό ποτάμι. Το μετέφερε σε δύο δοχεία δεμένα στις άκρες ενός ξύλινου ραβδιού που τα κουβαλούσε στην πλάτη της. Το αριστερό δοχείο ήταν γερό και έφτανε πάντα γεμάτο νερό , ενώ το δεξί ήταν ραγισμένο και έχανε το περισσότερο νερό στην διαδρομή. Μια μέρα της είπε το ραγισμένο δοχείο με παράπονο ¨ δεν με πετάς  να πάρεις ένα γερό να μη σπαταλάς το νερό με μένα το άχρηστο;¨ Η γυναίκα χαμογέλασε και έδειξε το δρόμο πίσω της που στη δεξιά πλευρά είχε γεμίσει λουλούδια και είπε ¨δεν είσαι άχρηστο, γιατί χάρη σε σένα φύτρωσαν όλα αυτά τα λουλούδια. Το νερό που χάνεις δεν πάει χαμένο.¨

Τι λέτε λοιπόν πρέπει να αφήσουμε αυτά τα λουλούδια να μαραθούν;

 

Μαίρη Ντεκώ - Βαλάση
υπ. δημοτική σύμβουλος
ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων