Ελληνικό Α.Ε.Ιδρύθηκε ο φορέας για το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου. Συμμετέχει και ο Δήμαρχος Αλίμου.
Η Ελληνικό ΑΕ θα έχει την ιδιοκτησία, διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση του ακινήτου, των κτιρίων και εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου και γειτονικών ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο.
Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος - Η Ζωοδόχος ΠηγήΜε Ψήφισμα του ο  "Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος" επισημαίνει την αδιαφορία του Δημάρχου και ανοίγει την συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής.
Κυκλοφοριακή Μελέτη
Κυκλοφοριακή Μελέτη Δήμου Αλίμου Στάδιο ΙΙ
Πολλά λεφτά για το τίποτα...
 

Ενδιαφέρον ρεπορτάζ του ΚΟΝΤΡΑ ΤV με συνέντευξη του κ. Νίκου Τσαμπαρλή

 
Δείτε το σχετικό Video:
Το Κτήμα ΤράχωνεςΣυγκεκριμένα σχέδια ανάδειξης και προστασίας του Κτήματος Μαρ. Γερουλάνου στον Άλιμο και του ρέματος Τραχώνων ζητά ο Κωστής Χατζηδάκης.
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 1Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Λ. Ιωνίας στον Άλιμο, ο επικεφαλής της παράταξης "ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" κ. Νίκος Τσαμπαρλής, με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού, κατήγγειλε την σημερινή διοίκηση του κ. Ορφανού για πολλά και σοβαρά.

Νέα / Ανακοινώσεις :
 Πέμπτη 17 Απριλίου Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
Νέα / Ανακοινώσεις :
Πέμπτη 17 Απριλίου Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

 

Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

Συνέντευξη Νίκου Τσαμπαρλή στη «Φωνή του Αλίμου»

Συνέντευξη Νίκου Τσαμπαρλή στη «Φωνή του Αλίμου

«Μείωση των δημοτικών τελών για να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα»

«Μύθος η βελτίωση των οικονομικών του Δήμου»

 

 

 

 


 

Κύριε Τσαμπαρλή, είστε υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου. Τι σηματοδοτεί για τα κοινά η υποψηφιότητά σας; Γιατί διεκδικείτε την ψήφο των συμπολιτών σας;

Με την παρουσία μας και τις προτάσεις μας θέλουμε να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στην παρακμή και στην στασιμότητα της διοίκησης Ορφανού – Κονδύλη. Μία διοίκηση που πορεύτηκε όλα τα προηγούμενα εφτά χρόνια με πλεόνασμα αδιαφάνειας, αδιαφορίας, αλαζονείας και πελατειακής λογικής. Μία διοίκηση που πολιτεύθηκε με έλλειμμα έργου και αποτελεσματικότητας. Η διοίκηση Ορφανού – Κονδύλη στηρίχτηκε σε μία κακή παρέα κολλητών που βύθισε το δήμο στην απραξία και στο τέλμα. Οι πρώην συνεργάτες κύριοι Ορφανός και Κονδύλης, άσχετα αν κατεβαίνουν τώρα σε ξεχωριστά ψηφοδέλτια είναι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.        

 

Τι εννοείτε παρακμή, Μπορείτε να γίνεται πιο συγκεκριμένος;

Σε όλους του τομείς ο δήμος έκανε βήματα πίσω. Διαλύθηκε το πολιτιστικό κέντρο, διαλύθηκε ο αθλητικός οργανισμός, το κολυμβητήριο έμεινε κλειστό όλους τους τελευταίους χειμώνες. Κανένα μεγάλο έργο δεν έγινε. Η υλικοτεχνική υποδομή καταρρέει. Οι κύριοι Ορφανός – Κονδύλης  παρέλαβαν τον Δήμο με τρία μηχανικά σάρωθρα και παραδίδουν στην επόμενη διοίκηση ένα. Παρέλαβαν δύο σχολικά για τους παιδικούς σταθμούς που είναι τώρα παροπλισμένα. Είχε ο δήμος στη διάθεσή του πούλμαν για τις ανάγκες του και το οποίο ήταν άφαντο για δεκάμηνα και οκτάμηνα γιατί δεν είχε πληρώσει τη συντήρηση. Ο στόλος των απορριμματοφόρων δεν έχει ανανεωθεί με αποτέλεσμα να δαπανώνται τεράστια ποσά για τη συντήρησή του…

 

Ο αντίλογος εδώ όμως κ. Τσαμπαρλή είναι η κρίση, που έθεσε τα δικά της δεδομένα.

Η κρίση αφορά όλη τη χώρα. Δεν έπεσε με λέηζερ στον Αλιμο μόνο. Κρίση έχει και το Παλαιό Φάληρο, η Γλυφάδα, η Δάφνη. Μία βόλτα σε αυτούς τους Δήμους και θα σας πιάσει κατάθλιψη. Παντού κάτι έγινε. Εκεί δεν τους επηρέασε η κρίση; Ας μας πουν οι κύριοι Ορφανός και Κονδύλης ένα μεγάλο έργο που  έγινε στη δική τους διοίκηση. Μία μεγάλη παρέμβαση για την οποία ο κόσμος θα τους θυμάται. Ο κ. Ορφανός πριν τέσσερα χρόνια έλεγε ότι έβαλε τις βάσεις. Το ίδιο λέει και τώρα. Εφτά χρόνια βάζει τις βάσεις. Πόσα χρειάζεται; Δώδεκα; Ανακάλυψαν και οι δύο «συνέταιροι της παρακμής» τα κοινοτικά κονδύλια. Τι τους εμπόδιζε να τα αξιοποιήσουν τα προηγούμενα χρόνια;

 

Ο κ. Ορφανός όμως υποστηρίζει ότι σουλούπωσε τα οικονομικά του Δήμου.

Το ίδιο έλεγε και πριν τέσσερα. Τολμάει ο κ. Ορφανός να λέει ότι σουλούπωσε τα οικονομικά όταν ο δήμος δέχεται καταιγισμό διαταγών πληρωμών για ευτελή ποσά. Χρωστάει σε όλους τους προμηθευτές, δεν μπορούμε να βρούμε πρατήριο να μας δώσει καύσιμα. Τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσιάζει είναι ουσιαστικά οι πολιτικές μείωσης του προσωπικού, των αμοιβών του, που προέκυψαν από τις μνημονιακές πολιτικές και η ρύθμιση των υπαρχόντων χρεών σε βάθος δεκαετιών. Παράλληλα αποδέσμευσε γη σε ιδιώτες, δημοτική γή, για να απαλλαγεί από μελλοντικές υποχρεώσεις. Το οικονομικό νοικοκύρεμα είναι μία μεγάλη φάρσα. Στην πορεία θα μιλήσουμε με συγκεκριμένα στοιχεία.

 

Πως αξιολογείτε την παρουσία του κ. Κονδύλη; Μία νέα υποψηφιότητα. Η ανεξαρτητοποίησή του σας αιφνιδίασε;

Δεν μιλάμε για μία νέα υποψηφιότητα. Ο κ. Κονδύλης είναι δημοτικός σύμβουλος για περίπου 12 χρόνια και τα τελευταία αντιδήμαρχος . Υποστήριξε όλες τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες της διοίκησης Ορφανού. Υπηρέτησε όλες τις δημοτικές παρατάξεις τα τελευταία χρόνια. Ήταν υποψήφιος στη Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ επί Γεωργίου Παπανδρέου, εκλεκτός της ΔΗΜΑΡ στις τωρινές εκλογές και παριστάνει τον ανεξάρτητο. Ποιον κοροϊδεύουν; Δεν με αιφνιδίασε η υποψηφιότητά του. Αποτελεί την επιτομή του παλαιοκομματισμού και του λαϊκισμού. Επικαλείται νέο ήθος και πολιτεύεται υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα.

 

Μιλήστε μας λίγο για τις δικές σας προτεραιότητες. Το δικό σας πρόγραμμα, τις δικές σας προτάσεις. 

Ερχόμαστε να τα αλλάξουμε όλα. Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική. Δεν μηδενίζουμε, αλλά δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανένα. Θα στήσουμε από την αρχή τον Δήμο. Ενεργοποιώντας όλους εκείνους του θεσμούς που η «παρέα Ορφανού – Κονδύλη» έθεσε στο περιθώριο: την Επιτροπή Διαβούλευσης, τον Συμπαραστάτη του Δημότη. Θα ανοίξουμε τον Δήμο στους πολίτες.  Θα προσπαθήσουμε στο μέτρο του δυνατού να επαναλειτουργήσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Κάναμε το πρώτο βήμα με την πρότασή μας ( που υιοθετήθηκε από τη Δημοτική Αρχή) για τα ΚΕΠ Υγείας που γίνονται πράξη. Θα ακολουθήσουμε πολιτική μείωσης των δημοτικών τελών κατά 5% για όλους, ώστε να τονωθεί η επιχειρηματικότητα και να βελτιωθούν οι οικογενειακοί προγραμματισμοί, ενώ θα μειώσουμε αμέσως κατά 10% τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, δίνοντας μια πρόσθετη οικονομική ανάσα στις οικογένειες που έχουν παιδιά αυτής της ηλικίας. Οι Παιδικοί Σταθμοί μπορούν να έχουν έσοδα και από άλλες πηγές.

Έχουμε συγκεκριμένη θέση για την Μαρίνα και το Μητροπολιτικό Πάρκο. Είμαστε η μοναδική δημοτική παράταξη που κατέθεσε πρόταση στο Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας. Όχι στην αδράνεια που την πληρώσαμε ακριβά. Ναι στην αξιοποίηση με κανόνες διαφάνειας και με συγκεκριμένα οφέλη για τους δημότες και τους πολίτες. Η Υπηρεσία της καθαριότητας θα οργανωθεί από την αρχή. Επανέρχεται ο οδοκαθαριστής της γειτονιάς, ενώ θα αντικατασταθεί σταδιακά ο μηχανολογικός εξοπλισμός. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει μείωση των υπέρογκων δαπανών συντήρησης των οχημάτων. Θα δώσουμε προτεραιότητα στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Είμαστε εδώ για να τα αλλάξουμε  Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε την πόλη μας.

 

Ποιά είναι η άποψη σας για την παραλία και για την πλατεία Καραϊσκάκη;

Ο καθένας από τους υποψηφίους έχει την πορεία και την ιστορία του. Με τα θετικά και τις αδυναμίες του. Εμείς την Παραλία μας όπως την παραδώσαμε το 2006. Έχουμε σχέδιο να αναπλάσουμε την Πλατεία Καραϊσκάκη, ώστε να καταστεί κέντρο αναφοράς όλης της περιοχής. Καλώ τους κυρίους Ορφανό και Κονδύλη να μιλήσουν ανοικτά για το έργο τους. Όχι για το τι θα κάνουν, αλλά για το τι έκαναν. Και να μιλήσω και εγώ για το δικό μου ως Αντιδήμαρχος. Συγκεκριμένα. Όχι αοριστολογίες, φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και χαμόγελα. Δεν αξίζει στον Άλιμο η σημερινή εικόνα, η σημερινή διοίκηση. Μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε περισσότερα. Δώστε μας την ευκαιρία να αλλάξουμε τα πάντα.

Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων