Ελληνικό Α.Ε.Ιδρύθηκε ο φορέας για το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου. Συμμετέχει και ο Δήμαρχος Αλίμου.
Η Ελληνικό ΑΕ θα έχει την ιδιοκτησία, διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση του ακινήτου, των κτιρίων και εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου και γειτονικών ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο.
Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος - Η Ζωοδόχος ΠηγήΜε Ψήφισμα του ο  "Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος" επισημαίνει την αδιαφορία του Δημάρχου και ανοίγει την συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής.
Κυκλοφοριακή Μελέτη
Κυκλοφοριακή Μελέτη Δήμου Αλίμου Στάδιο ΙΙ
Πολλά λεφτά για το τίποτα...
 

Ενδιαφέρον ρεπορτάζ του ΚΟΝΤΡΑ ΤV με συνέντευξη του κ. Νίκου Τσαμπαρλή

 
Δείτε το σχετικό Video:
Το Κτήμα ΤράχωνεςΣυγκεκριμένα σχέδια ανάδειξης και προστασίας του Κτήματος Μαρ. Γερουλάνου στον Άλιμο και του ρέματος Τραχώνων ζητά ο Κωστής Χατζηδάκης.
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 1Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Λ. Ιωνίας στον Άλιμο, ο επικεφαλής της παράταξης "ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" κ. Νίκος Τσαμπαρλής, με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού, κατήγγειλε την σημερινή διοίκηση του κ. Ορφανού για πολλά και σοβαρά.

Νέα / Ανακοινώσεις :
 Πέμπτη 17 Απριλίου Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
Νέα / Ανακοινώσεις :
Πέμπτη 17 Απριλίου Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

 

Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

Σκληρή κριτική για τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Ορφανού – Κονδύλη στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του δημοτικού συνδυασμού ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Σκληρή κριτική για τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Ορφανού – Κονδύλη στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του δημοτικού συνδυασμού ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΝΙΚΟΣ  ΤΣΑΜΠΑΡΛΗΣ: «Μεγάλος εχθρός της σημερινής δημοτικής αρχής η αλήθεια και το δικό μας έργο. Ο κ. Ορφανός είναι Δήμαρχος της παρακμής και της στασιμότητας. Ο κ. Κονδύλης είναι συνυπεύθυνος. Δώστε μας τη δύναμη να αλλάξουμε τα πάντα».

 

 

 

 


 

 

Σκληρή κριτική για τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Ορφανού – Κονδύλη καθώς και τις προτεραιότητες της δικής του αυριανής διοίκησης   παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου κ. Νίκος Τσαμπαρλής στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. Παρουσία 700 και πλέον δημοτών ο κ. Νίκος Τσαμπαρλής παρουσίασε τα στελέχη και τους υποψηφίους του συνδυασμού «ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Νίκος Τσαμπαρλής αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών: «Στις εκλογές αυτές συγκρούονται δύο σχολές: η σχολή της ανυπαρξίας έργου, της στασιμότητας και της παρακμής και η σχολή της αποτελεσματικότητας, του συγκεκριμένου έργου και της εμπειρίας». Τα ερωτήματα προς τον σημερινό Δήμαρχο ήταν συνεχή, σαφή και επίμονα.  «Μας είπατε το 2010 ότι για τέσσερα χρόνια εξυγιάνατε τα οικονομικά και θέσατε τις βάσεις για έργο. Το 2014 μας λέτε ότι για οκτώ χρόνια εξυγιάνατε τα οικονομικά και θέσατε τις βάσεις για έργο. Αφού εξυγιάνατε τα οικονομικά το 2010 που είναι το έργο σας; Και αφού τα εξυγιάνατε το 2014 γιατί μας λέγατε ψέματα το 2010; Και αν μας λέγατε ψέματα το 2010 γιατί να μη μας λέτε και τώρα; Το έργο σας ανύπαρκτο και η εξυγίανση των οικονομικών φάρσα. Ο Δήμος καταρρέει, η υλικοτεχνική του υποδομή διαλύεται. Στο μοναδικό που κάνατε οικονομία ήταν η αλήθεια. Είστε ο μοναδικός δήμαρχος που πάτε σε εκλογές χωρίς να έχετε κάνει απολογισμό. Δεν θα σας θυμάται κανείς για τίποτα»

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Τσαμπαλής αναφερόμενος στον έτερο αντίπαλό του, τον κ. Κονδύλη αναρωτήθηκε: «Ξέρετε πολλούς νέους υποψηφίους με 12 χρόνια προϋπηρεσία στα κοινά εκ των οποίων τα 5 ως Αντιδήμαρχοι; Ξέρετε πολλούς ανεξάρτητους υποψήφιους που μέχρι τα 36 τους έχουν περάσει από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις;Ξέρετε πολλούς ανεξάρτητους, υποψήφιους στη ΚΕ του ΠΑΣΟΚ επί Γεωργίου Παπανδρέου; Πολλούς ανεξάρτητους υποψήφιους που φωτογραφίζονται περιχαρείς με Υπουργούς επί Γεωργίου Παπανδρέου, που παίρνουν το κομματικό χρίσμα της ΔΗΜΑΡ μέχρι και τη στήριξη της Δράσης; Ξέρετε πολλούς νέους υποψηφίους με νέο ήθος που καταγγέλλουν τους πάντες και τα πάντα, όταν για 7 και πλέον χρόνια λιβάνιζαν το πρώην Δήμαρχο; Πολλούς νέους υποψήφιους που συμμαχούν ακόμα και με χθεσινούς υβριστές τους για να πάρουν ψήφους; Έχετε συγκεκριμένο πολιτικό παρελθόν κ. Κονδύλη, όπως όλοι μας. Δεν είστε περισσότερο ανεξάρτητος από κανέναν μας. Η διαφορά μας είναι ότι ψοφάτε για εξουσία. Δεν έχετε να παρουσιάσετε τίποτα ως Αντιδήμαρχος. Είστε μία πολιτική φούσκα, που όσο προχωράμε στις εκλογές ξεφουσκώνει».

Στο μεγάλο πρόβλημα της διοίκησης Ορφανού Κονδύλη που δεν είναι άλλο από το έργο που έχει αφήσει στο Δήμο η δική του δημοτική παράταξη αναφέρθηκε στη συνέχεια ο κ. Τσαμπαρλής: «Το δικό μας έργομετά από οκτώ χρόνια αντιπολίτευσης παραμένει ως το τελευταίο έργο στον Αλιμο. Να σας θυμίσω, την ανάπλαση της παραλίας, το κολυμβητήριο,  τους  Παιδικούς  Σταθμούς,  τα Δημοτικά Ιατρεία, το ΙΚΑ, το ΚΕΠ,  το Μουσικό Λύκειο, τις   Παιδικές Χαρές, τις Πλατείες. Αυτό είναι το μεγάλο τους πρόβλημα».

Τέλος, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» αφού δήλωσε ότι «θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα», αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητες της δικής του μελλοντικής διοίκησης και τις παρουσίασε ανά τομείς. Συγκεκριμένα:

  • Στο  μοντέλο διοίκησης

Συμμετοχική διοίκηση με τον Δημότη να έχει τον πρώτο λόγο. Ανάρτηση των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο διαδίκτυο. Ενεργοποίηση των προβλεπόμενων οργάνων: της Επιτροπής Διαβούλευσης και του Συμπαραστάτη του Δημότη.

  • Στον τομέα της  Καθαριότητας

Προσαρμογή των δημοτικών τελών στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα. Σταδιακή μείωση με δέσμευση για 5% τον πρώτο χρόνο. Επαναλειτουργία του οδοκαθαριστή της γειτονιάς. Αναδιάρθρωση των δομών της υπηρεσίας καθαριότητας. Αξιοποίηση του δυναμικού καθαριότητας με ορθολογικά κριτήρια και με βάση τις ανάγκες των δημοτών. 

  • Στα Έργα γειτονιάς

Δημιουργία κοινόχρηστων χώρων σε κάθε γειτονιά σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Οι δημότες θα θέτουν τις προτεραιότητες, σύμφωνα με τις ανάγκες της γειτονιάς τους. Πρώτη προτεραιότητά η παιδική χαρά της παραλίας, η Πλατεία Καραϊσκάκη και η παιδική χαρά της αγοράς στη   Θουκυδίδου.

  • Στον Αθλητισμό και στον Πολιτισμό

Άμεση ανακατασκευή των υποδομών στους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους. Ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Ανω Καλαμάκι. Προώθηση ενεργειών για την ανέγερση του 2ου κλειστού γυμναστηρίου. Αξιοποίηση χώρων στην παραλία και στο λόφο Πανί  και διαμόρφωση υπαίθριων γυμναστηρίων. Δημιουργία υποδομών για ΑΜΕΑ στους αθλητικούς χώρους. Σύνδεση του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού με τους τοπικούς συλλόγους και φορείς, τα σχολεία και τους νέους. Ίδρυση κινηματογραφικής λέσχης, δημιουργία θερινού σινεμά, ανάδειξη των ανοικτών θεάτρων στον Λόφο Πανί και στη παραλία.

  • Για τη Μαρίνα και την Παραλία

Πρωταρχικός στόχος η Μαρίνα Αλίμου να αποτελέσει οργανική συνέχεια του παραλιακού μετώπου και γέφυρα σύνδεσης με την παραλία του Παλαιού Φαλήρου. Η αξιοποίησή της δεν πρέπει να επιβαρύνει την πόλη, αλλά να  διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δήμου μέσα στον χώρο (Κολυμβητήριο, ΝΟΚ) και ταυτόχρονα να αποτελέσει  πηγή εσόδων για τους δημότες. Απόκτηση παραλιακής ζώνης αντάξια του Δήμου και αντίστοιχη του Φαλήρου με δημιουργία ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων.

  • Για το Μητροπολιτικό Πάρκο

Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πάρκου με ήπιες εκμεταλλεύσεις και προτεραιότητα στο πράσινο και στις κοινόχρηστες χρήσεις. Υπογειοποίηση της Ποσειδώνος για την ασφαλή ενοποίηση της Παραλίας με τον οικιστικό ιστό και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού φόρτου.  

  • Για το Τρουμπάρι (Περιοχή Carefour)

Άμεση ένταξη της περιοχής Τρουμπάρι στο Σχέδιο Πόλεως με την έκταση που θα αποδοθεί ως εισφορά σε γη να αξιοποιηθεί για την κατασκευή Πολιτιστικού Πολυχώρου.

  • Για τους Τράχωνες

Άμεση ένταξη στο σχέδιο του συνόλου της εκτός σχεδίου περιοχής με χρήση αμιγούς κατοικίας για το Κτήμα Γερουλάνου. Με τη διαδικασία αυτή θα δημιουργηθεί κοινόχρηστος χώρος 100 και πλέον στρεμμάτων, θα υπαχθεί στο Δήμο ο Βυζαντινός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου, και θα μετατραπεί σε κτήριο Πολιτισμού η έπαυλη Γερουλάνου καθώς και θα αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος και το μοναδικό αρχαίο θέατρο με τετράγωνη ορχήστρα.

  • Για τους Παιδικούς Σταθμούς

Μείωση των τροφείων κατά 10% και αξιοποίηση και άλλων μορφών χρηματοδότησης. Επαναφορά των υπαρχόντων σχολικών.

  • Για τη Συγκοινωνία

Σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ επαναχάραξη των συγκοινωνιακών γραμμών και σύνδεση των περιοχών του δήμου με το σταθμό Μετρό ΑΛΙΜΟΣ. Αντιμετώπιση των προβλημάτων στάθμευσης στο Μετρό. Λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Κλείνοντας την ομιλία του και αφού ευχαρίστησε του Δημότες και τους υποψήφιους του Συνδυασμού, ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Τσαμπαρλής ζήτησε ενεργό συμμετοχή και βοήθεια από όλους: « Θα σας παρακαλέσω το πρόγραμμά μας να διαβαστεί προσεκτικά από όλους σας. Θα σας παρακαλέσω επίσης να βοηθήσετε να πάει σε κάθε σπίτι σε κάθε Αλιμιώτη και Αλιμιώτισα. Το πρόγραμμά μας είναι το κοινωνικό συμβόλαιο με όλους σας. Η δέσμευσή μας. Από αυτό θα κριθούμε και θέλω να κριθούμε αυστηρά».

 

 Προβολή Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων

 

 

Πηγή: alimosoloimazi.gr

 

Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων