Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

Ποια μνημεία ενοποιούνται με την ΚνωσόΟ Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης, τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας "Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων - Αναπλάσεις" (ΕΑΧΑ), δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους, μετά την πρόσφατη αυτοψία στον Αρχαιολογικό χώρο και στα γειτονικά μνημεία, η ενοποίησή των οποίων εξετάζεται με βάση τη μελέτη ενός γενικότερου ρυθμιστικού πλαισίου που εκπονεί η ΕΑΧΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.
 
 
 

Εκτός από τη μεγάλη αρχαιολογική σημασία των μνημείων που περιβάλλουν το χώρο της Κνωσού, όπως η Βίλα Αριάδνη, η Βίλα Διονύσου, ο Τάφος - Ιερό, η Βασιλική Έπαυλη, η Κατοικία του Αρχιερέα, το Καραβάν Σαράϊ, κ.τ.λ. - άγνωστα εν πολλοίς στο ευρύ κοινό - και η χωροταξική τους κατανομή είναι τέτοια, τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΥΠ.ΠΟ. και της ΕΑΧΑ, που όχι μόνο δεν δημιουργεί προβλήματα στη σύνδεσή τους με τον κυρίως Αρχαιολογικό Χώρο, αλλά αντίθετα προσφέρεται ιδιαίτερα για ελκυστικές περιπατητικές διαδρομές με ήπιες παρεμβάσεις, που συνάδουν με τη σπουδαιότητα και την όλη μορφή του χώρου.
 
Ποια μνημεία ενοποιούνται με την Κνωσό

Στο πλαίσιο αυτό θα μελετηθούν επίσης η Λεωφ. Κνωσού από το ύψος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου περίπου, ο χώρος στάθμευσης, καθώς και τα μορφολογικά στοιχεία των κτιρίων που γειτνιάζουν με τον Αρχαιολογικό χώρο, με στόχευση την καθιέρωση Συγκεκριμένης Τυπολογίας.

Όλες οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στη σημαντική αναβάθμιση του χώρου, γεγονός που θα βοηθήσει αποφασιστικά την προσπάθεια μας για ένταξη της Κνωσού στο κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO).

Τα πρώτα συμπεράσματα για την μελέτη τόνισε ο Δήμαρχος θα είναι στη διάθεσή του Δήμου σύντομα, όπως δεσμεύτηκαν τα αρμόδια στελέχη.

 

erroso.blogspot.com 

Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων