Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

Πανήγυρις Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Αλίμου

Ο Ιερός Ναός της Παναγία της Μυρτιώτισσας στον Άλιμο, βρίσκεται στην Λεωφόρο Κυθηρίων 71, δίπλα από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου κι αποτελεί μία από τις νεότερες ενορίες στο δήμο μας. Ο Ναός κόσμημα, του οποίου τα θυρανοίξια πραγματοποιήθηκαν στις 19/12/2010 από...

 
 
 
 
...τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κκ Συμεών, χτίστηκε με δωρεές και πολλές προσπάθειες κυρίως των κατοίκων της περιοχής που από την πρώτη στιγμή ενίσχυσαν την ανέγερση με κάθε τρόπο. Σημειωτέον ότι οι πρώτοι κάτοικοι της ενορίας είναι καταγόμενοι από το νησί των Κυθήρων, του οποίου προστάτης και πολιούχος είναι η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα.

Ευχόμαστε καλό προσκύνημα σε όλους!

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΑΛΙΜΟΥ

 

 

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου2013 

 Ώρα 7 μ.μ. - Πανηγυρικός Αρχιερατικός  Εσπερινός και Αρτοκλασία

χοροστατούντος του ποιμενάρχου ημών

Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. ΣΥΜΕΩΝ

Ώρα 8.30 μ.μ .- Πάνδημη Λιτανεία Ιεράς Εικόνος (Ιερός Ναός-Κυθηρίων-Κασσιόπης-Στυμφαλίας-Πολυτίμης-Μυρτιδιωτίσσης-Κυθηρίων-ιερόςΝαός)

 

 

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ώρα 7 π.μ. - Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Ιερουργούντος του ποιμενάρχου ημών

Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. ΣΥΜΕΩΝ. 

Ώρα 6.30 μ.μ. - Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός

και Ιερά Παράκλησις Υπεραγίας Θεοτόκου Μυρτιδιωτίσσης.

 

Αγαπητοί Χριστιανοί ,

Ο Ιερός Ναός μας εορτάζει και πανηγυρίζει τα θαυμάσια της Παναγίας μας της επονομαζομένης και Μυρτιδιωτίσσης,στη νήσο των Κυθήρων στις 24/9/2013 σύμφωνα με την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας. Εορτάζουμε την θαυμαστή εύρεση της εικόνας της Παναγίας ανάμεσα στις μυρτιές στην τοποθεσία Μυρτίδια των Κυθήρων και τα πάμπολλα θαύματα που επετέλεσε η Χάρη της στον Ιερό αυτό τόπο και αλλού. Παρακάτω φαίνεται το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών που θα τελεστούν στο Ναό μας τόσο την παραμονή 23/9 όσο και ανήμερα την Τρίτη 24/9.

Ευχόμαστε πλούσια την Χάρη τοιυ Κυρίου μας σε όλους δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης και Μυρτιδιωτίσσης!

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο


 

Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων