Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

Το γεφυράκι στο πλυμμυρισμένο ρέμα ΠικροδάφνηςΤο γεφυράκι στο πλημμυρισμένο ρέμα ΠικροδάφνηςΗ νεροποντή της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου πράγματι ήταν ασυνήθιστης έντασης και πράγματι δεν αποτελούσε τυπικό για το λεκανοπέδιο καιρικό φαινόμενο. Είναι όμως απαράδεκτο αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Οφείλουν οι αρμόδιοι ...

 

 

 

 


... να προετοιμάζουν τον Δήμο μας και για φαινόμενα που ενδεχόμενα εμφανίζονται κάπως σπανιότερα. Δυστυχώς η εικόνα του Αλίμου εκθέτει όλους τους αρμόδιους φορείς. Πρώτα από όλα εκθέτει τον Δήμαρχο.

Υπεκα, Περιφέρεια, κ.α. φορείς ελέγχονται, πιέζονται και δέχονται ερεθίσματα από την Δημοτική Αρχή. Εκεί που οι ξένοι φορείς δείχνουν αδυναμία και εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη, ο Δήμος καταγγέλλει και εν τέλει υποκαθιστά.
 Δυστυχώς στον Άλιμο όχι μόνο αυτό δεν λειτούργησε, αλλά πολλοί δημότες μας κατήγγειλαν ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν καθαριστεί τα  φρεάτια υδροσυλλογής, τα ρέματα είναι εγκαταλειμμένα στην τύχη τους, ενώ πολλές φορές οι καταστροφές είναι γνωστές και αναμενόμενες αφού έχουν συμβεί και στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα η καταστροφή του δρόμου που οδηγεί στο Μικρό λιμανάκι των αλιέων.
Οι καταστροφές υπήρξαν εκτεταμένες, δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν, υπόγεια πλημμύρισαν, αυτοκίνητα καταστράφηκαν, περιουσίες χάθηκαν.
Η πυροσβεστική και οι εργάτες του Δήμου έδωσαν πραγματική μάχη για να βοηθήσουν όπου μπορούσαν. Η Δημοτική Αρχή ήταν δυστυχώς εξαφανισμένη. Αρνητικά σχολιάστηκε η προσπάθεια του Δημάρχου, για άλλη μια φορά, να διώξει τις ευθύνες από πάνω του και να στραφεί κατά όλων των υπολοίπων Υπηρεσιών.
Περισσότερες καταστροφές έγιναν στην οδό Έλλης, όπου το ακαθάριστο ρέμα της Πικροδάφνης υπερχείλισε όταν καλάμια και φερτά υλικά φράκαραν στο γεφυράκι, με αποτέλεσμα τα νερά να κατακλύσουν δρόμους, σπίτια και υπόγεια. Στην οδό Κανάρη και Ήρας πλημμύρισαν για πολλοστή φορά κατοικίες, ενώ σοβαρές καταστροφές έγιναν και στην περιοχή του ρέματος Λαγκαδίων.
 

Η οδός Έλλης μετά την νεροποντή στο ρέμα ΠικροδάφνηςΕκτεταμένη καταστροφή στο τοιχίο του ρέματος ΠικροδάφνηςΜεγάλες καταστροφές στο ρέμα Πικροδάφνης

 

 

 

 


Ο αρχηγός της μείζωνος αντιπολίτευσης Νίκος Τσαμπαρλής με τα συνεργεία του Δήμου στην οδό ΘεμιστοκλέουςΞεριζώθηκαν δέντρα στην οδό Θεμιστοκλέους

 

 

 

 


 

Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων