Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

Ορφανός – Κονδύλης  … Τίτλοι τέλουςΟρφανός – Κονδύλης  … Τίτλοι τέλουςΤο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Απριλίου 2013 έμελε να είναι το τελευταίο με πρωταγωνιστές στον ίδιο θίασο τους κ.κ. Ορφανό και Κονδύλη. Επιλογή του κ. Κονδύλη ήταν το τέλος να γραφεί σε δύο πράξεις. Μία το πρωί όπου με έγγραφό του παραιτήθηκε από Αντιδήμαρχος και μία το απόγευμα όπου στο Συμβούλιο παραιτήθηκε και από όλες τις θέσεις Διοίκησης καθώς επίσης προχώρησε και σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης. Δεν είναι γνωστό γιατί ενώ το πρωί δήλωνε ότι παραιτείται μόνο από Αντιδήμαρχος το απόγευμα οδηγήθηκε σε πλήρη και οριστική αποχώρηση.
 

 Localtv.gr - Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλίμου στις 12/4/2013


 Επίθεση κ. Κονδύλη σε Δήμαρχο και παράταξη

Δριμύτατη ήταν η επίθεσή του στον Δήμαρχο αλλά και την μέχρι τότε παράταξη του και εστίασε τους λόγους της απόφασης του σε πέντε σημεία. Συγκεκριμένα είπε ότι:

  1. Η κατάσταση της Διοίκησης είναι αποκαρδιωτική, λειτουργεί χωρίς στόχους, συντονισμό, συνεννόηση, άτολμα και με βραδείς ρυθμούς.
  2. Ο Δήμαρχος αντιμετωπίζει με αναποφασιστικότητα και αναβλητικότητα τα θέματα.
  3. Η Δημοτική ομάδα στο σύνολο της παρουσιάζει προβλήματα συνοχής και εσωστρέφειας εξ’ αιτίας της ανεξέλεγκτης δράσης ορισμένων μελών της.
  4. Υπάρχουν φαινόμενα επιλήψιμων συμπεριφορών.
  5. Είναι λυπηρό ότι για ορισμένους από την Διοίκηση έχει γίνει αυτοσκοπός η αυτοσυντήρηση και η παραμονή στην εξουσία. (Δήλωση Κονδύλη : 6:00')

Θέμα συμπεριφορών θέτει ο κ. Ορφανός

Σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, περιστατικό που τον ανάγκασε να ζητήσει την παραίτηση του κ Κονδύλη, όπως είπε.

Συγκεκριμένα κάποια από τις προηγούμενες ημέρες και ενώ ο Δήμαρχος απουσίαζε, δημιουργήθηκε ένα επεισόδιο μεταξύ του κ. Κονδύλη και δύο δημοτικών συμβούλων της Διοίκησης που μετά συνεχίστηκε με σφοδρή λεκτική επίθεση του κ. Κονδύλη προς τον απόντα Δήμαρχο και μάλιστα με βαρύτατα υβριστικές εκφράσεις. Το επεισόδιο έγινε στον τέταρτο όροφο του Δημαρχείου παρόντων και υπαλλήλων.

Ο Δήμαρχος γενικά φάνηκε αιφνιδιασμένος από την δήλωση αποχώρησης, ίσως γιατί θεωρούσε ότι ο κ. Κονδύλης θα περιοριζόταν στην πρωινή παραίτηση από Αντιδήμαρχος. Αν ο αιφνιδιασμός ήταν ο στρατηγικός στόχος του κ. Κονδύλη τότε ως προς την πλειοψηφία το επέτυχε. (Τοποθέτηση Ορφανού : 12:30')

Ουδέτερος, ουσιαστικός και με πολιτική ωριμότητα ο κ. Τσαμπαρλής

Πολιτική συνευθύνη καταλόγισε η αντιπολίτευση και στους δύο μέχρι χθες συνδιοικούντες τον Δήμο.

Όπως είπε ο κ. Τσαμπαρλής όλα όσα κατήγγειλε ο κ. Κονδύλης (Νο 1,1 της διοίκησης τον χαρακτήρισε), είναι όλα όσα η αντιπολίτευση καταλογίζει στην διοίκηση. Είναι όλα όσα μέχρι τώρα πνιγόντουσαν από την διοικητική πλειοψηφία, μία πλειοψηφία στην οποία εξέχοντα λόγο και ρόλο είχε ο κ. Κονδύλης.

Ζήτησε από τον Δήμαρχο να θεωρήσει την εξέλιξη αυτή σαν ξυπνητήρι, να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης και του Δημότη και κάλεσε όλους, Διοίκηση και Αντιπολίτευση, να συνεργαστούν γι αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει τον δημότη, για τον μοναδικό λόγο που πραγματικά όλοι βρίσκονται εκεί: Το δημοτικό έργο και το συμφέρον της πόλης. (Τοποθέτηση Τσαμπαρλή : 22:30')

Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων