Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

photo01Ο Δήμος Αλίμου αποφάσισε να λειτουργήσει το πρόγραμμα «Κυριακή των Παραγωγών» σαν έναν τρόπο διάθεσης τροφίμων χωρίς μεσάζοντες. Ο Σύλλογος Αμπελακίων αποφάσισε να λειτουργήσει το πρόγραμμα «Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες» για τον ίδιο σκοπό.
 
 

 


Το αλαλούμ ξεκίνησε όταν και οι δύο οργάνωσαν την ενέργεια την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, στον ίδιο ακριβώς χώρο. Αποτέλεσμα από τα ξημερώματα να υπάρχει ένταση και να καλείται και η Αστυνομία για να καταλήξουν στο ποιος ήρθε πρώτος και ποιος θα καταλάβει το καλύτερο σημείο.

Οι μισοί δημότες ψώνιζαν και οι άλλοι μισοί στα πηγαδάκια σχολίαζαν. Από το ποιανού τα προϊόντα είναι αυθεντικά και ελληνικά, ποιος εκδίδει ταμειακές αποδείξεις, μέχρι το ποιοι είναι πραγματικοί παραγωγοί και ποιανού τα προϊόντα είναι φθηνότερα.

Πράγματι, βρήκαμε π.χ. τις φακές από 1,80 έως 1,20€/κιλό. Βρήκαμε προϊόντα με ετικέτες, αλλά και χωρίς. Συναντήσαμε φορτηγά που είτε παραπέμπουν, είτε δεν παραπέμπουν σε παραγωγούς.

 Από την μία ο Δήμαρχος με τους δημοτικούς συμβούλους, από την άλλη οι άνθρωποι των Αμπελακίων.

Οι πρωτοβουλίες που ανακουφίζουν τον δημότη είναι ευπρόσδεκτες και ο κόσμος τις έχει ανάγκη. Είναι όμως το ίδιο σημαντικό να υπάρχει ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος στην ποιότητα και τις προσφερόμενες τιμές.

Η ουσία της προσπάθειας δεν πρέπει να είναι η προβολή, αλλά το κοινωνικό έργο … Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να υπάρξει προγραμματισμός, έλεγχος και διασπορά. Η εκκλησία και ο Δήμος οφείλουν να μπουν μπροστά και να συντονίσουν όλους όσους θέλουν  και μπορούν να προσφέρουν.

 


photo02

 


 photo03

Θάνος Ορφανός, Νίκος Τσαμπαρλής, Χρήστος Δουρίδας στην «Κυριακή των Παραγωγών»


 

photo04

Ανδρέας Κονδύλης και Ραϊμόνδος Παπαμανώλης στα «Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες»


 

photo05

Η μάχη της φακής ...


 

photo06


 

photo07


 

photo08

Μεσάζοντες ή Παραγωγοί ;


 218

Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων