Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

Εκτός της Ελληνικόν  Α.Ε. οι Σπύρος Πολλάλης και Θάνος ΟρφανόςΕκτός της "Ελληνικόν  Α.Ε." οι Σπύρος Πολλάλης και Θάνος ΟρφανόςΜε μία αιφνίδια τροποποίηση του καταστατικού, ο πρόεδρος της εταιρίας και καθηγητής του Harvard, Σπύρος Πολλάλης τίθεται εκτός της Ελληνικόν Α.Ε. Ταυτόχρονα παύτηκε από μέλος του Δ.Σ. και ο Δήμαρχος Αλίμου κ Θάνος Ορφανός.
 

 

 


Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν, ο κ.Πολλάλης είχε διατυπώσει σαφώς την αντίθεσή του με την μέθοδο που ακολουθείται για την προσέλκυση επενδυτών στο Ελληνικό χωρίς όμως να είναι υπέρμαχος της κατασκευής στο Ελληνικό ενός μητροπολιτικού πάρκου. Είναι αντίθετος σε ένα αμιγές μητροπολιτικό πάρκο διότι, κατά την άποψη του,  δεν θα είναι άμεσα προσβάσιμο από τους Αθηναίους, και θα μπορούσε δύσκολα να συντηρηθεί.
Σε παλαιότερη μελέτη του κ. Πολλάλη προβλέπεται η δημιουργία αμιγούς χώρου πρασίνου 2.000 στρεμμάτων και υλοποίηση εγκαταστάσεων, των οποίων η αξιοποίηση θα παράγει έσοδα. Σύμφωνα με το σχέδιο του ακαδημαϊκού, τα κεφάλαια από τις εμπορικές και οικιστικές χρήσεις του Ελληνικού θα κατευθύνονταν στην απαλλοτρίωση και δημιουργία οάσεων πρασίνου σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας.

κ. Σπύρος Πολλάλης

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Πολλάλης είναι και  ο κύριος ερευνητής του έργου Gulf Encyclopedia for Sustainable Urbanism που χρηματοδοτείται από την DOHALAND, θυγατρική της QatarFoundation.

 


 Εκτός της Ελληνικόν  Α.Ε. οι Σπύρος Πολλάλης και Θάνος Ορφανός

Οι ΣπύροςΠολλάλης,  IssaM. AlMohannadi, (Διευθύνων Σύμβουλος της  Msheireb Properties (πρώην Dohaland)) και  Nader Ardalan (του κέντρου μελετών Μέσης Ανατολής του Χάρβαρντ), κατά την υπογραφή.

Η εταιρεία ανήκει στο Κατάρ όπως και η Εθνική αρχή Επενδύσεων του Κατάρ (Qatar Investment Authority), με την οποία η κυβέρνηση έχει υπογράψει μνημόνιο από τον Σεπτέμβριο του 2010 και διαπραγματεύεται τις επενδύσεις στο Ελληνικό.
Η σύμβαση για το ερευνητικό πρόγραμμα υπεγράφη στις αρχές Μαΐου του 2011 και λίγες μέρες μετά ο κ. Πολλάλης ανέλαβε και πρόεδρος της Ελληνικόν Α.Ε.!
http://www.designmena.com/thoughts/research-project-to-create-the-worlds-first-gulf-encyclopedia-for-sustainable-urbanism

Προσπάθεια ηρωικής εξόδου από τον κ. Θ. Ορφανό

Δήμαρχος Δήμου Αλίμου, κ. Θάνος Ορφανός

Μετά την ανακοίνωση της παύσεως του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε. ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Θ. Ορφανός, με δήλωση του, ισχυρίστηκε ότι αυτό συνέβη με οδηγίες της ΤΡΟΙΚΑΣ, λόγω της στάσης που κράτησε ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού, προσφεύγοντας στο ΣτΕ μαζί με τον Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστο Κορτζίδη.  

 


 

 

Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων