Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

Δημόσια Ακίνητα – Η Δικαιοσύνη θα δώσει τη λύσηΤο θέμα των δημόσιων ακινήτων που σε πολλούς είναι γνωστά ως «Ναστέϊκα» απασχολεί τον Δήμο μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αφορά κυρίως οικοπεδικές εκτάσεις, κατά μήκος της οδού Κουμουνδούρου (παράλληλος της Λεωφ. Βουλιαγμένης). Τα ακίνητα αυτά έχουν παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο στον Δήμο Αλίμου κατά χρήση, ...

 

 
 

 

... αλλά η αξιοποίησή τους προσκρούει σε διεκδικήσεις ιδιωτών που ισχυρίζονται ότι τους ανήκουν.
Οι διεκδικήσεις αυτές υφίστανται και σε άλλους δήμους, όπως στον Δήμο Αργυρούπολης  Ελληνικού και ιδιαίτερα στον Δήμο Ηλιούπολης, όπως σημαντικοί χώροι είναι διεκδικούμενοι από ιδιώτες.
Ο Δήμος Ηλιούπολης από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, επί δημαρχίας Αναγνώστου πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες και μπήκε μπροστά στον αγώνα των τριών Δήμων για το ξεκαθάρισμα της όλης υπόθεσης, αλλά και την τιμωρία όσων ενδεχομένως προέβαλλαν ανυπόστατες διεκδικήσεις.
Μάλιστα με το 623/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που εκδόθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά των Δημάρχων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης και Αλίμου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Το βούλευμα  τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 26-9-2013).
Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, με πρωτοβουλία του Δήμου Ηλιούπολης συγκαλείται κοινό Δημοτικό Συμβούλιο των τριών Δήμων την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19.00, με μοναδικό θέμα:
"Συντονισμός   δράσεων και καθορισμός κοινής υπερασπιστικής γραμμής των Δήμων Ηλιούπολης,   Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου για την προστασία και κατοχύρωση της   Δημοτικής Περιουσίας".

 


 Διάγραμμα Δημοσίων Ακινήτων που διεκδικούνται από ιδιώτες στον Δήμο Αλίμου

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ 


 

Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων