Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

Αλήθειες Ψέμματα και Προεκλογική Σπέκουλα πάνω στο «ΚΤΗΜΑ ΤΡΑΧΩΝΕΣ»Τις τελευταίες μέρες, λόγω της παρατεταμένης  και ενδιαφέρουσας προεκλογικής εκστρατείας στον Δήμο Αλίμου γινόμαστε μάρτυρες μιας εσκεμμένης παραπληροφόρησης με σκοπό κάποιοι να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη.
 

 

 

 


Είναι γνωστός ο  αγώνας που γίνεται από τους κατοίκους του Αλίμου σε ότι αφορά την ελεύθερη και ανεμπόδιστη είσοδο  στον Ιερό Βυζαντινό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου ο οποίος βρίσκεται μέσα στο  «Κτήμα Τράχωνες» .
Κάποιοι  που «αγαπούν τον Αλιμο» περισσότερο από εμάς στη προσπάθειά τους  να φανούν βασιλικότεροι του Βασιλέως ενέπλεξαν το θέμα της απαγόρευσης της εισόδου στον Ναό  με τις ενέργειες προηγούμενων διοικήσεων που είχαν σχέση με το Κτήμα Τραχώνων.
Το κάνουν αυτό εμφανίζοντας στα social media  αποσπασματικά στοιχεία και αποκρύπτοντας ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ολόκληρη την απόφαση η οποία όπως θα διαβάσετε παρακάτω ήταν η πρώτη που έθεσε τους όρους  ώστε να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Αλίμου η Παλαιά οικία Γερουλάνου, η Βυζαντινή εκκλησία μαζί με το 60% της έκτασης και εισφορά υπέρ του Δήμου περίπου ενός δισεκατομμυρίου δρχ. αποτρέποντας ταυτόχρονα την ανέγερση πολυκαταστήματος της ΜΑΚΡΟ.
Για να μη γίνομαι κουραστικός σας παραθέτω αυτούσια την πρόταση της πολεοδομικής επιτροπής του Δήμου ( της οποίας είχα την τιμή να διατελέσω Πρόεδρος και  μέλος μαζί με τους φίλους  και συνάδελφους Μηχανικούς  Μάριο Σκορτσή ,Νίκο Τσαμπαρλή  και άλλους στις διοικήσεις Αργυρίου - Ματζουράνη) . Η πρόταση ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφους 22 υπέρ και μία κατά.
Να εξηγήσω λόγω της διαχρονικής ιδιαιτερότητας που έχει το θέμα ότι η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ είναι ένα βασικό συμβουλευτικό θεσμικό όργανο για την λειτουργία των Δήμων. Κάτι για το οποίο είμαστε υπερήφανοι είναι ότι  παρόλο που η εκάστοτε διοικήσεις συνιθίζεται να επιλέγουν τα μέλη τους με «κομματικά» κριτήρια εμείς την διευρύναμε με μοναδικό κριτήριο την διάθεση μερικών δημοτών Μηχανικών να συμμετέχουν και να προσφέρουν στα κοινά.
Πίσω από  την απόφαση που παραθέτω παρακάτω υπάρχουν δεκάδες ώρες επικοδομητικών συνεδριάσεων και ανταλλάγής απόψεων και θεωρώ ότι αδικούνται κατάφορα όλοι οι συνάδελφοι που συμμετείχαμε σε αυτές να γινόμαστε αντικείμενα φτηνών κομματικών αντιπαραθέσεων.
 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

 

 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Με την ελπίδα
ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΟΧΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ 
 
Άρθρο του Γιάννη Μπελιά στην εφημερίδα "Η φωνή του Αλίμου"
Γιάννης Μπελιάς 
Πολιτικός Μηχανικός
Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

 

 

Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων