Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

Απογοητεύει η νέα κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου ΑλίμουΑποτύπωση της σημερινής κατάστασης παρά μελέτη προοπτικής και οργάνωσης

Ούτε τις ψήφους της πλειοψηφίας δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει η έγκριση της νέας κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου Αλίμου.
 
 
 
Σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος αρνήθηκαν να δώσουν θετική ψήφο σε μία μελέτη που μετά από διαδικασίες πέντε ετών απογοητεύει με την ατολμία και τις αδυναμίες της. Με μία ματιά διαπιστώσαμε μικρά και μεγάλα προβλήματα και εντελώς ενδεικτικά αναφέρουμε:

 

Οδός Ζαλόγγου

Με τις μονοδρομήσεις της μελέτης ο κάτοικος της οδού Ζαλόγγου (δεύτερο τετράγωνο από Αλίμου) που θέλει να πάει στον Ναό του Αγίου Νικολάου θα πρέπει να ανέβει την Ζαλόγγου, να στρίψει δεξιά στην Ελύτη, δεξιά στην Λειβαδίτη, να βγει Αλίμου, να βγει Ποσειδώνος, δεξιά μετά στην Διάκου, δεξιά στην Θουκυδίδου, αριστερά στην Κονδύλη και μετά από κάποιες ώρες να φθάσει στον προορισμό του. Επιστροφή πάλι από Αλίμου!!!
 

Νέα κυκλική γραμμή λεωφορείου

Η μελέτη προτείνει και το συμβούλιο κατά πλειοψηφία ψήφησε ότι το λεωφορείο της νέας γραμμής θα: - Ανεβαίνει την Κανάρη - Διασχίζει κάθετα (!!!) την Καλαμακίου  στην οδό Νίκης - Στρίβει δεξιά από Κορυτσάς προς Ταξιαρχών!!! (με την κλήση του δρόμου ούτε ΙΧ δεν ανεβαίνει) -Στο άνω Καλαμάκι θα περνά από την Πινδάρου και μάλιστα αντίθετα με την μονοδρόμηση!!! - Θα ανεβαίνει την Ακροπόλεως η οποία μάλιστα θα έχει και τέσσερα σαμαράκια - Θα στρίβει αριστερά από Ακροπόλεως για να μπει στην Καλαμακίου
 

Θεμιστοκλέους

Με  τέσσερα σαμαράκια στην Ακροπόλεως, τέσσερα στην Καρυάτιδων και φανάρι στην Καλαμακίου η οδός Θεμιστοκλέους θα αποτελεί πλέον το μόνιμο δεκανίκι της Ποσειδώνος. Η μελέτη τέλος δεν προτείνει τίποτα για ολόκληρες περιοχές όπως τον παλιό Αλίμο, την Κυθηρίων, την περιοχή Γκρώμαν, το Πανί και άλλες. Κατά την αντιπολίτευση είναι μία μελέτη αδύναμη, με παραλείψεις και λάθη, χωρίς τομές και προτάσεις και τέλος πολύ ακριβή μιας που κόστισε πάνω από 100.000 ευρώ.

 

Οργάνωση της κυκλοφορίας

Δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς

 Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων