Διαύγεια

Χάρτης Αλίμου

Χάρτης Αλίμου

Newsletter
Facebook Like Button

Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος - Η Ζωοδόχος ΠηγήΜετά την ΓΣ μας, της 1πς Απριλίου 2012, και του πρώτου ΔΣ μας, αποφασίσαμε ομόφωνα, ως κάτοικοι και χρήστες της περιοχής των Τραχώνων να σας διατυπώσουμε τα παρακάτω αιτήματα και σας παρακαλούμε...
 
 
 

 


ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ< Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ >
Προς: Τον κ. Δήμαρχο Αλίμου
Κοιν: κκ.Αντιδημάρχους
Κκ.Δημοτικούς Συμβούλους
ΑΡΙΘΠΡΩΤ: 101
Αλιμος 18/04/201
 
 
Κύριοι,
Μετά την ΓΣ μας, της 1πς Απριλίου 2012, και του πρώτου ΔΣ μας, αποφασίσαμε ομόφωνα, ως κάτοικοι και χρήστες της περιοχής των Τραχώνων να σας διατυπώσουμε τα παρακάτω αιτήματα και σας παρακαλούμε:

 

1. Να μας δώσετε επί τέλους ένα αντίγραφο (σε ηλεκτρονική μορφή ) της μελέτης του ΓΠΣ του Δήμου μας που τώρα είναι σε εξέλιξη, που ήδη σας έχει καταθέσει ο μελετητής και αφορά την περιοχή μας, δηλ.Βουλιαγμένης, Ιωνίας, Μεγ. του Γένους Σχολή, Πλαπούτα, Μεγ. Αλεξάνδρου, Αρχαίου Θεάτρου, Βουλιαγμένης, προκειμένου να γνωρίζουμε τι προβλέπει η εν λόγω μελέτη για τις χρήσεις γής κτλ.

 

2. Να μας δώσετε ένα αντίγραφο των απόψεων-προτάσεων της ΚΣΤ ΕΠΚΑ (εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων )με Αριθ. Πρωτ. 6067/ 27-7-2010, στο πλαίσιο της εκπόνησης της μελέτης του ΓΠΣ του Δήμου, που είναι σε εξέλιξη και είναι κατατεθειμένο στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας.
  
3. Να κινήσετε τις διαδικασίες για την οριοθέτηση του ρέματος Τραχώνων σ'όλο του το μήκος προκειμένου να κερδηθεί η μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος οριοθέτησης, μέχρι να έλθει το στάδιο υλοποίησης της εφαρμογής της μελέτης τουΓΠΣ, αφού όπως μας γνωρίσατε, η οριοθέτηση, είναι προαπαιτούμενο για την εφαρμογή της. Εφ'όσον αυτό ισχύει, είναι φανερό ότι υπάρχει καθυστέρηση και μη σωστός προγραμματισμός, ως προς την οριοθέτηση (που όπως πληροφορούμαστε είναι διαδικασία χρονοβόρα) και την μελέτη του ΓΠΣ που όταν ολοκληρωθεί ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΛΟΓΩ ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ.

 

4. Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Σύμβουλοι, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι στο επί των οδών Κουμουνδούρου και Διγενή υπάρχον κτίριο ( στο οποίο από πολλών χρόνων λειτουργούσε η ιδιαιτέρως οχλούσα δραστηριότητα της διανομής Ξένου Τύπου που είδαμε και πάθαμε να φύγει, έφυγε ) θα ενοικιασθεί στην εταιρεία 5ΚΟ0Α η με άλλη ονομασία, με σκοπό την λειτουργία έκθεσης ,συνεργείων αυτοκινήτων, φανοποιείο κτλ.

 

Πιστεύοντας, ότι θα σταθείτε στο ύψος της περίστασης,ότι δηλ. έχοντας υπ'όψιν σας την θέση του μελετητή αλλά και των κατοίκων της περιοχής μας δια του Συλλόγου μας από συστάσεως του, για χαρακτηρισμό της περιοχής, ως αμιγούς κατοικίας, δεν θα δώσετε την άδεια για τέτοια χρήση , καθ όσον όπως γνωρίζετε θα επιβαρύνει επί πλέον, την ήδη επιβεβαρυμμένη περιοχή μας, που με την έναρξη λειτουργίας και του σταθμού του ΜΕΤΚΟ, η κατάσταση θα γίνει αφόρητη.

 

Τέλος, Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Σύμβουλοι,
Για το συγκεκριμένο θέλουμε την άμεση δέσμευση σας, ότι δεν θα επιτρέψετε τέτοιου είδους χρήσεις, γι'αυτό άλλωστε ζητάμε και τα 1,2,και 3 του παρόντος εγγράφου μας, για άμεση δηλ. έγκριση της μελέτης του ΓΠΣ και την άμεση έναρξη των διαδικασιών οριοθέτησης του ρέματος, που θα δρομολογήσει την γρηγορότερη υλοποίηση του, προκειμένου επιτέλους να Προσδιορισθούν οι χρήσεις γης, να υπάρξει ένα νοικοκύρεμα στην περιοχή, μήπως τελικά σταματήσουμε την παραπέρα υποβάθμιση της περιοχής που απλόχερα όλες οι διοικήσεις διαχρονικά μας προσφέρετε.

 

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας, επί των παραπάνω αιτημάτων μας και τις δεσμεύσεις σας για την άμεση επίλυση τους.
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Π.ΠΛΕΣΣΑΣ                                                    Γ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
 

 Πίσω

Αναζήτηση

H Φωνή του Αλίμου

H Φωνή του Αλίμου

Προτοσέλιδα Εφημερίδων